Omrekentool van registratienummers uit AIR naar OSIRIS studentnummers en vice versa

Met de invoering van OSIRIS krijgen alle studenten een nieuw studentnummer; de oude registratienummers uit AIR waren niet privacy proof en zullen niet meer gebruikt worden. Wanneer vakcoördinatoren deelcijfers hebben opgeslagen, kunnen de oude registratienummers worden omgezet naar OSIRIS studentnummers. In OSIRIS zullen alleen deze nieuwe studentnummers gebruikt worden.

Deze handleiding geeft een link naar de omrekentool en beschrijft hoe die gebruikt kan worden.

De omrekentool (klik op de link) is een Excel file geplaatst op sharepoint. De file is alleen toegankelijk voor medewerkers die geautoriseerd zijn om cijfers in te voeren, onder andere secretariaten, vakcoördinatoren en examinatoren.

1. Klik op de WUR-Omrekentool 3.0. Dit is een beschermde Excel file en opent met "alleen weergeven". Hierin werkt de omnummering niet!

2 + 3. Om de file te kunnen gebruiken, moet je het bestand "Opslaan als" en een kopie downloaden.

4. De Excel file geeft 4 manieren om WUR accounts, oude registratienummers en nieuwe OSIRIS studentnummers te converteren.

Wanneer je copy/paste vanuit een Excel file, zorg dan dat de cellen waaruit je kopieert "getallen" zijn. Wanneer het "een nummer opgeslagen als tekst" is, werkt de omnummering niet.