Hoe kan ik een MSc thesis door de bibliotheek (eDepot) laten publiceren?

Dit beschrijft de procedure voor alle afstudeervakken die gestart zijn t/m augustus 2022 waarvan de thesis via de bibliotheek mag worden gepubliceerd.
Vanaf 15 augustus 2022 kunnen studenten die starten met hun thesis worden geregistreerd via een nieuw proces waarmee aan het einde van het proces het (al dan niet) publiceren van de thesis zonder extra administratieve handelingen mogelijk is.

Deze handleiding zal daarom in zomer 2023 verdwijnen omdat dan alle projecten op een andere manier via Osiris verlopen.

Met de live-gang van OSIRIS is de MSc thesis archief functie van de bibliotheek komen te vervallen. Het is wel mogelijk om een MSc thesis* die openbaar mag worden, eventueel na een embargo periode, aan de bibliotheek (eDepot) aan te bieden.

*In het dagelijks gebruik spreken we vaak over 'MSc thesis'. Op de beoordelingsformulieren en in het zaak proces worden echter de volgende benamingen gebruikt i.p.v. 'thesis':

MSc thesis: research report

MSc research practice (vroeger een minor thesis): research report

MSc internship: research report (bij een research internship), context report (bij een professional internship)

Voor het gemak wordt hieronder "MSc thesis" gebruikt.

Als een leerstoelgroep een MSc thesis openbaar gemaakt wil hebben, moet er eerst toestemming aan de student worden gevraagd! Zonder toestemming van de student mag een MSc thesis niet openbaar worden.

Dit geldt alleen voor de MSc theses, niet voor BSc theses!

Opnemen van een MSc thesis in eDepot is mogelijk voor MSc theses die openbaar gepubliceerd mogen worden (evt na een embargo periode) en na toestemming van de student via https://forms.office.com/r/DGKMFML15N. Dit formulier is voor iedereen met een WUR-inlog beschikbaar.

Voor de leerstoelgroepen die in de pilot zitten voor het zaak proces in OSIRIS: de geautomatiseerde koppleing met bibliotheek is nu beschikbaar. In de module "Zaak" in OSIRIS-Docent wordt de Msc thesis door de begeleider geüpload. De begeleider kan dan aangeven of de thesis openbaar gemaakt mag worden (Agreement publication = No or Yes), en indien ja (Yes), zal de MSc thesis via een koppeling automatisch worden aangeboden voor plaatsing in het eDepot; hierbij kan ook de embargo datum worden aangegeven (zie screenshot hieronder). Na het uploaden van de scriptie is enige verwerkingstijd nodig voordat de scriptie openbaar wordt. Daarna zijn de rapporten zichtbaar op https://library.wur.nl/WebQuery/theses?q=*