Hoe start ik met Osiris, Toegangsrechten en hoe krijg ik hulp?

Nieuw met Osiris?

In deze webomgeving vind je aan de linkerkant handleidingen over vrijwel alle relevante onderwerpen in Osiris. Deze zijn gecategoriseerd op de taken die je in Osiris Basis uitvoert.

Als je eerst wat algemene informatie wilt verkrijgen, kun je dit introductiefilmpje bekijken dat je een introductie in de implementatie van Osiris geeft. Verder raden we je aan de handleidingen onder het AAN DE SLAG kopje rustig door te nemen. Beginnend bij Hoe meld ik mij aan in Osiris Basis? en Wat is er veranderd t.o.v. AIR?

Osiris: Toegangsrechten?

Het is belangrijk om te weten dat Osiris twee ingangen heeft:

  • Osiris Basis (Osiris Secretarial Office) voor leerstoelgroep-secretariaten. Hierin kun je het méést, via Osiris Basis kan alles geregeld worden, het is de basis voor alle andere deelsystemen;
  • Osiris Docent/Begeleider (Osiris Lecturer & Advisor) voor vakcoördinatoren, examinatoren en studieadviseurs. Vakcoördinatoren en examinatoren kunnen alleen cijfers invoeren en rapporten opvragen (aanmeldlijst en pasfotolijst). Studieadviseurs kunnen de studieresultaten bekijken, examenprogramma's en keuzevakken af- en goedkeuren.

In Osiris Basis heb je rechten om aanpassingen te doen voor alle vakken van je leerstoelgroep. In Osiris Docent/Begeleider zijn de rechten geregeld per vak, waarbij de studiegids leidend is voor de rechten die je collega's hebben.

In principe zijn alleen de secretariaatsmedewerkers van de leerstoelgroep gemachtigd voor Osiris Basis, en de vakcoördinatoren/examinatoren hebben rechten voor Osiris Docent/Begeleider, voor de vakken waarbij zij betrokken zijn volgens de studiegids. Heeft iemand rechten nodig voor je leerstoelgroep in Osiris Basis? Vraag dit dan aan via je Key-User (zie hieronder) met een duidelijke reden waarom. Aangezien de rechten in Osiris Basis erg uitgebreid zijn, willen we het aantal mensen met rechten graag minimaliseren. Mocht er een collega rechten nodig hebben binnen Osiris Docent/Begeleider kun je een mail sturen naar [email protected] met de naam van de collega en de vakcode van het vak waarvoor de collega rechten nodig heeft.

Benader je Key-user!

Binnen alle kenniseenheden zijn Osiris key-users benoemd. Zij hebben meegewerkt aan de overgang naar Osiris en hebben de kennis en expertise om je optimaal te kunnen informeren en ondersteunen waar nodig. Ze staan graag voor je klaar.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met een van de key-users van jouw departement.

Klik hier voor een lijst van key-users.

Blijf op de hoogte

Je kunt zien wat er recentelijk is veranderd aan Osiris op de pagina Osiris Updates-- Check out the recent changes in rules, Osiris screens, options etc.