Hoe maak ik een cijferinvoerbestand?

In Osiris kunnen eindcijfers voor een groep studenten van een vak in één keer geregistreerd worden door het inlezen van een cijferinvoerbestand. Dit is een speciaal Excel bestand dat je uit Osiris download. Dit kan zowel in Osiris Basis als in Osiris Docent. Voor meer informatie zie de handleiding Hoe voer ik resultaten in voor een groep studenten voor een vak?

Deze handleiding beschrijft hoe je een cijferinvoerbestand kunt ophalen uit Osiris Basis

Startscherm

1. Klik op Student > Resultaten > Toetsresultaten
of vul in de menubalk ga naar menu "2.4"in en druk op enter

2. Vul bij Cursus de vakcode in
of zoek een cursus op via het vergrootglas bij Cursus. Volg daarbij de tussenstappen 3 t/m 7 in “Hoe vind ik mijn vak in Osiris Basis?”.

NB. Bij Collegejaar staat het huidige academisch jaar al ingevuld door Osiris. Collegejaar 2020-2021 wordt ingegeven als 2020.

3. Klik op Zoeken

4. Klik op het zwarte pijltje voor de cursus. Let op dat je het juiste aanvangsblok  (Periode, Resit1, Resit2) kiest

TIP: Als je in het zoekveld Blok het juiste aanvangsblok invult (Periode, RESIT1, RESIT2), dan krijg je maar 1 uitkomst aan de rechterkant.

Maak een cijferinvoerbestand

5. Klik op ACTIES

6. Klik op Maak bestand resultaten

7. Klik op Ok in het pop-up menu Maak bestand

TIP: Standaard staat Alle rijen aangevinkt, daardoor krijg je een cijferinvoerbestand van alle studenten die voor deze periode en vak staan ingeschreven. Soms kan het handig zijn om een bestand te krijgen van een aantal studenten. Dat kan, door in het vorige scherm die studenten te selecteren (deze worden groen). Als je hier dan kiest voor Alleen de geselecteerde rijen, krijg je een cijferinvoerbestand alleen van deze studenten.

Osiris genereert nu een Excel-bestand en stuurt deze als download naar je browser. Sla het bestand op een veilige locatie op.

NB. Afhankelijk van de instellingen van je browser is het mogelijk dat je geen locatie kunt kiezen. Het wordt dan op een standaardlocatie opgeslagen (vaak de map ‘Downloads’). Pas deze instelling naar wens aan.

NB. Het bestand is pas volledig als de inschrijfperiode voor de toets is afgesloten.

NB. Dit is een speciaal Osiris Excel bestand dat na invullen weer ingelezen kan worden voor de cijferinvoer. Niet te verwarren met een gewoon Excel bestand dat NIET is in te lezen.

Hoe dit cijferinvoerbestand verder te verwerken zie handleiding Resultaten verwerken in het cijferinvoerbestand