Education SupportOsirisOsiris voor SecretariatenIN-EN UITSCHRIJVEN: Cursus(vak), Toets(examen), WachtlijstHoe maak ik een overzicht van studenten op de wachtlijst van een maximumvak?

Hoe maak ik een overzicht van studenten op de wachtlijst van een maximumvak?

Iedere student die zich wil aanmelden voor een vak met een maximum aantal deelnemers, wordt op de wachtlijst geplaatst. Om een overzicht te maken van alle studenten die op de wachtlijst staan, kan in Osiris Basis een rapport worden gegenereerd. Het wordt aanbevolen om dit pas na de inschrijfdeadline te doen.

Dit rapport gebruikt de vakcoördinator om de aanmeldingen te sorteren en te bepalen welke studenten mee mogen doen, en welke niet. De vakcoördinator maakt een selectie op basis van de studieprogramma’s van de studenten, zie voor de prioritering: Hoe verwerk ik de aanmeldingen voor een maximumvak (wachtlijst)? De selectie vormt de basis voor de volgende stap, de inschrijving (ook beschreven in bovengenoemde handleiding).

Vakcoördinatoren kunnen het rapport met studenten op de wachtlijst ook zelf uit Osiris Docent halen, zie hiervoor: How to make a(n Excel) file of the students on the waiting list for a course with a maximum.

Deze handleiding beschrijft hoe je een lijst kunt maken van alle studenten die op de wachtlijst staan voor een maximumvak in Osiris Basis.

1. Klik op Student > Rapporten

of vul in menubalk ga naar menu “9.2” in en druk op enter

of vul in menubalk ga naar menu “9272” of "9.2.72" in, druk op enter en ga naar stap 3

2. Klik in het rechterscherm  Inschrijven onderwijs op 9.2.72 - Wachtlijst per cursus

TIP: Heb je het rapport al eerder opgevraagd, dan kan je bij Recent uitgevoerde rapporten het rapport ook ophalen.

3. Vul in het zoekveld Cursus de vakcode in en bij Aanvangsblok de juiste periode

of zoek een cursus via het vergrootglas bij Cursus. Volg voor gedetailleerde tussenstappen Hoe vind ik mijn vak in Osiris Basis?, stappen 3 t/m 7

NB. Het huidige collegejaar staat vooringevuld. Als het vak in collegejaar 2021-2022 gegeven gaat worden, dan staat collegejaar 2021 ingevuld.

4. Een Excel bestand wordt in enkele seconden gemaakt, gedownload en op de computer opgeslagen volgens de instellingen van de browser (Chrome, Edge of Firefox).

5. Als je het Excel bestand opent, verschijnt eerst Sheet 1, waar je de zoekopdracht van de geselecteerde cursus vindt. 

6. Klik op het tabblad Sheet 2.

7. In Sheet 2 staat de wachtlijst, die je gebruikt om de aanmeldingen te sorteren en te bepalen welke studenten mee mogen doen, en welke niet. Hier vind je de volgende gegevens:  

8. Enrolment date and time: Inschrijfdatum en -tijd.

LET OP: na de deadline voor maximumvakken (een week voor de normale inschrijfdeadline voor vakken) kunnen studenten zich nog wel op de wachtlijst plaatsen, alleen hebben ze dan geen recht meer op enige prioriteit op basis van hun studieprogramma.  

9. Degree programme: opleiding waarvoor de student ingeschreven staat 

10. Degree: “fase” van de studie: B = Bachelor, M = Master, PM = Pre-Master. Voor minder voorkomende afkortingen zie stap 7 in handleiding Hoe maak ik een overzicht van alle deelnemers aan een vak?

11. Specialisation(s): specialisatie van de student. Als hier niks staat, heeft de student dit zelf nog niet ingevoerd/aangevraagd. Dan vervalt de prioriteit.  

Op dit moment is het niet mogelijk om in Osiris minoren van studenten te laten zien. Dus de prioriteit die de student op basis van de minor zou hebben is niet toe te kennen.