Hoe schrijf ik een student in voor een vak – via cursus zoeken?

Meestal schrijven studenten zichzelf in voor een vak (Osiris gebruikt het woord ‘Cursus’), maar soms lukt dat niet. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld:

Na toestemming van de vakcoördinator, kan het secretariaat (of een vakcoördinator met Osiris-Basisrechten) een student die niet is aangemeld voor een cursus, alsnog op de deelnemerslijst plaatsen, zelfs als de inschrijfdeadline voor de student is verstreken. Voordeel is dat student dan automatisch toegang krijgt tot de Brightspace omgeving van deze cursus.

Wil je meer studenten tegelijk toevoegen, klap dan hieronder dat kopje uit.

Meer weten over de regels omtrent inschrijven en uitschrijven? Lees Regels, richtlijnen, deadlines, veelvoorkomende problemen bij in- & uitschrijven

Deze handleiding beschrijft hoe je een student inschrijft voor een vak. We beschrijven hier de methode: zoeken via cursusgegevens.

Startscherm

1. Klik op Student > Inschrijven Onderwijs > Cursus
of vul in menubalk ga naar menu “2.4” in en druk op enter

Selecteer de cursus

2. Vul in het zoekveld Cursus de vakcode in
of zoek een cursus op via het vergrootglas bij Cursus. Volg voor gedetailleerde tussenstappen “Hoe vind ik mijn vak in Osiris Basis?”, stappen 3 t/m 7

NB. Het juiste collegejaar is al ingevuld

3. Klik op de zwarte knop Zoeken
4. Klik op het pijltje voor de vakcode van het vak

Selecteer de student die je wilt inschrijven

5. Klik in het linker blok op Cursus inschrijven

6. Klik op het groene plusje bij Selecteer de studenten die u wilt inschrijven en vul in het verschenen veld het studentnummer in. Ga verder met stap Inschrijven van de student

7. Klik op het dubbele groene plusje bij Selecteer de studenten die u wilt inschrijven als je geen studentnummer weet (of als je meerdere studenten tegelijk wil inschrijven, klap dan de nadere instructie hieronder uit)

Hoe voeg ik meerdere studenten toe?

90. Het scherm Zoeken opent. Klik op het plusje achter het invoerveld van Studentnummer

91. Vul de studentnummers in of kopieer en plak ze uit bijvoorbeeld een Excel bestand, in het blok Voer studentnummers in en klik daarna op OK.

NOTE: Alle geselecteerde studentnummers verschijnen achter elkaar bij Studentnummer in het blok Zoeken

8. Vul in het nu verschenen scherm zoekopdrachten in waarmee je de student kunt vinden

TIP: Gebruik Uitgebreid zoeken als je meer zoekcriteria nodig hebt

9. Klik op Zoeken
10. Klik op de juiste student die is verschenen op basis van je zoekopdracht onder Selecteer studenten
11. Klik op Voeg toe

Inschrijven van de student

12. Controleer of je de juiste student geselecteerd hebt (groene arcering)

NOTE: Alle onderdelen/werkvormen die het vak heeft en waarvoor de student dus ingeschreven dient te worden, zijn al aangevinkt.
NOTE: Je ziet hier ook het huidige aantal ingeschreven deelnemers (dit getal kun je aan het eind gebruiken als dubbelcheck).

13. Klik op Inschrijven

NOTE: Bovenin het scherm zie je een melding dat de handeling succesvol is uitgevoerd. Daarnaast zie je dat het aantal deelnemers aan je werkvormen en je tentamen gestegen is met één student. De student krijgt een automatisch gegenereerde email ter bevestiging van de inschrijving voor het vak en het tentamen.