Education SupportOsirisOsiris voor SecretariatenIN-EN UITSCHRIJVEN: Cursus(vak), Toets(examen), WachtlijstHoe schrijf ik een student, die meer dan 15 ECTS in een periode wil doen, in voor een vak?

Hoe schrijf ik een student, die meer dan 15 ECTS in een periode wil doen, in voor een vak?

Een student kan zichzelf inschrijven voor maximaal 15 ECTS aan vakken per periode. Als een student over die 15 ECTS heengaat, dan kan de student aan een vakcoördinator vragen of hij toch aan dat vak deel mag nemen, de vakcoördinator mag dit verzoek niet afwijzen. Het secretariaat kan in zo'n situatie de student alsnog inschrijven.

Een student kan op verschillende manieren in Osiris Basis worden ingeschreven, dat kan via cursus zoeken en via student zoeken. Deze handleiding laat beide manieren zien.

BELANGRIJK: Als een student hierom verzoekt, mits dit voor de deadline van vakaanmelding is gedaan, MOET dit verzoek gehonoreerd worden!!

Deze handleiding is een toevoeging op de handleidingen:
Hoe schrijf ik een student in voor een vak – via cursus zoeken?” -  Volg die handleiding t/m stap 12 -  ga daarna verder met Toevoeging A zie hieronder
Hoe schrijf ik een student in voor een vak - via student zoeken?” - Volg die handleiding t/m stap 10 - ga daarna verder met Toevoeging B  zie hieronder

Toevoeging A

Controle verwijderen en student inschrijven

1. Klik op Controles

2. Verwijder de 15,00 achter Maximum aantal punten cursusinschrijvingen per blok

NB. Zorg dat dit veld dus leeg is, en zet er geen 0 neer (dan lukt je inschrijving alsnog niet)

3. Klik op OK
4. Klik op Inschrijven

NOTE: Bovenin het scherm verschijnt er een melding dat de actie succesvol is uitgevoerd. De student krijgt nu automatisch een mail dat hij is ingeschreven voor dit vak.

Toevoeging B

Controle verwijderen en student inschrijven

1. Klik op Controles

2. Verwijder 15,00 achter Maximum aantal punten cursusinschrijvingen per blok

NB. Zorg dat dit veld dus leeg is, en zet er geen 0 neer (dan lukt je inschrijving alsnog niet)

3. Klik op Inschrijven

NOTE: Bovenin het scherm verschijnt er een melding van dat het de actie succesvol is uitgevoerd. De student krijgt nu automatisch een mail dat hij is ingeschreven voor dit vak.